Jdi na obsah Jdi na menu
 

Ovoce od A do Z

20. 5. 2010

Obrazek

 

Arašídy mají velký účinek na semeníky a sexuální libido. Arašídy byly zakázané jako potrava pro muže v klášterech během středověku. Mnoho lidí si neuvědomuje, že arginín, hlavní komponent Viagry je z arašídů.

 

 

ObrazekAnanas -  obsahuje mnoho vitaminů, hlavně B12, C a E, 16 různých minerálních látek a stopových prvků (např. draslík, hořčík, vápník, fosfor, zinek, železo), ale hlavně bromelain, což je enzym štěpící bílkoviny. Výživnost na 100g dřeně 232 kj.Skladovat minimálně při 15C,nedávat do lednice.Při pokojové teplotě skladovat pouze několik dní.

  

 

 

 

ObrazekBorůvky se odedávna používají jako léčebný prostředek. Proti průjmu, jako podpůrný prostředek při cukrovce nebo ke kloktání při zánětech v dutině ústní. Pomáhají také při zánětech močového měchýře. Působí močopudně, antibakteriálně a dokonce obsahují látku, která zabraňuje bakteriím zůstávat na sliznici močových cest. Borůvky mají i velmi příznivé účinky na oči.

 

 

 

Obrazek

 

Banány patří k dietním druhům ovoce s velkou energetickou hodnotou (355 kJ/100 g dužniny) obsahují 25% sacharidů (sacharóza, fruktóza,glukóza),vitamin C, vitamin B6,provitamin A, vláknina, draslík, hořčík, železo. Plody jsou údajně zaměřené na velikost a sílu mužských pohlavních orgánů. Je to pravda!

 

 

 

ObrazekGrepfruity a jiné citrusové plody vypadají jako mléčné žlázy a vlastně podporují zdraví prsů a pohyb lymfy do prsů a z prsů. Typickou jemně nahořklou chuťzpůsobuje látka naringin, díky které jsou grepy lehce projímavé, očisťující a podporují látkovou výměnu a chuť k jídlu.Výživnost na 100g dřeně 99 kj. Konzumací pokryjete průměrnou denní spotřebu vitamínu C z 70%, hořčíku ze 7%,vápníku ze 4% a draslíku 10%. Skladovát v teplotě kolem 10 C.

 

 

 

Obrazek 

Fíky jsou plné semen a visí v dvojicích, když rostou. Zaženou hlad, vyživují nervy i mozek vitální silou, léčí zácpu a pomáhají při hubnutí. Šťáva z nezralých fíků odstraňuje bradavice i bolesti zubů.Fíky zvyšují pohyblivost mužských spermií a jejich počet a také pomáhají překonat mužskou sterilitu.

 

 

 Obrazek

Hrozny jsou nesmírně vitalizující potrava pro srdce a krev. Mají značné množství antioxidantů, především flavonů, taninů a antokyanů. Šťáva z hroznového vína se pyšní také příznivými účinky na pleť a proto se přidává do přírodních kosmetických přípravků.

 

 

 

Obrazek

 

Kiwi (čínský angrešt) - bohatčí na vitamín C než citrusy,dále obsahuje vápník, fosfor,hořčík a enzym actindin, který štěpí tuky.Kiwi se nedoporučuje konzumovat s mlékem. Výživnost na 100g dřeně:168 kj Konzumací 100g dřeně pokryjete průměrnou denní potřebu vitamínu C ze 163 %.

 

 

 

 

Obrazek

 

Liči (litchi) -chuťí a vůní připomíná růži nebo muškát. Z liči se v Asii vyrábí ovocné víno, likéry i destilát. V Číně je liči považováno za dárce životní radosti a pokrm lásky. Výživnost na 100g dřeně 297 kj. Konzumací 100g dřeně pokryjete průměrnou denní potřebu vitamínu C ze 119%. Konzumací 100g dřeně pokryjete průměrnou denní potřebu vitymínu C z 80%.

 

 

 

ObrazekMango nejjemnější exotický plod. Je bohaté na měď, mangan, hořčík a meď, stejně jako na vitamíny A, B3, B5, B6, C a E. Některé zdroje uvádí, že je mango nejdravější ovoce. Mango je důležité pro pevnou a zdravou kůži, dobrou paměť, celkovou imunitu a zdravé srdce. Mango obsahuje také vlákninu, která prospívá našemu trávení. Přispívá zdravým očím, plícím a růstu pojivové tkáně.Konzumací 100g dřeně pokryjete denní potřebu vitamínu C ze 46%.

 

 

Obrazek

 

Olivy obsahují vitaminy K, A, E a D, které podporují průchodnost cév. Obsahují velké množství antioxidantů, které zabraňují činnosti nezdravých volných radikálů ve vašem těle. I když jsou olivy velmi mastné, přesto podporují proces hubnutí – černé i zelené olivy jsou velmi málo kalorické. Zároveň však dodávají tělu potřebnou energii a rychle zasytí. Olivy jsou výborné pro zdraví a funkci vaječníků.

 

 

 

Obrazek

 

Pomeranč patří mezi nejcennější ovoce, má hodně vitaminů A, B a C, draslíku, vápníku a hořčíku. Je vhodný při postní kůře a dietách. Působí i proti skleróze a rakovině a pomáhá snižovat vysoký tlak a hladinu cholesterolu.

 

 

 

 

  Obrazek

Švestka je přímo koncentrátem zdraví. Syrové, kompotované i jako povidla jsou skvělým projímadlem, prospívají srdci, mozku, zubům a pomáhají hubnout. Obsahue vitamíny B1, B2, B6 a z minerálú draslík, fosfor, jód a měď. Švestky mají mírně projímavý účinek. Podporují vylučování cholesterolu z organismu. Pomáhají při vysokém krevním tlaku, revmatismu a dně. 

 

  

 

 

ObrazekVlašský ořech pomáhají rozvíjet více než 3 tucty neurotransmitérů pro fungování mozku. Vlašské ořechy jsou velice výživné. Z mastných kyselin se jedná převážně o omega-3-mastnou kyselinu, která pozitivně působí proti riziku aterosklerózy a jiných kardiovaskulárních chorob  a podporuje u dětí rozvoj mozku. Ořechy jsou energeticky bohatým zdrojem. Vyjma mastných kyselin obsahují také bohaté zdroje vitaminu E, B1 či B6. Dále pak sůl, kyselinu listovou, minerály jako hořčík, měď a zinek. Celkově obsažené živiny působí pozitivně na lidskou psychiku, jsou cenné pro zdravé vlasy, pokožku, nehty i sexuální potenci.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

SpencerWrobe

BernardCit,21. 8. 2023 17:16

Рефинансирование кредита под залог квартиры предоставляет возможность пересмотреть и улучшить условия вашего текущего кредита. Это может включать в себя снижение процентной ставки, изменение срока кредита или переход на другой тип займа.
Важным этапом является оценка рыночной стоимости вашей недвижимости. На основе этой стоимости и вашей кредитной истории банк определит новые условия кредитования.
Рефинансирование под залог может снизить ваши ежемесячные платежи, что позволит вам освободить дополнительные финансы - https://www.gorno-altaisk.info/news/148801 . Также это может быть способом сократить общие выплаты по кредиту за счет снижения процентной ставки.

Rpvenrop

Hscubertfoono,19. 8. 2023 10:35

https://tele4n.net/kak-poluchit-zajmy-onlajn-bez-otkaza.html
https://nirvanasite.org/gde-podobraty-i-otkrty-vgodny-depozit-v-banke.html
https://internet-marketolog-seo.ru/virtualnaya-debetovaya-karta-udobstvo-i-bezopasnost-v-odnom-reshenii.html

Jasonfoema

Jasonfoema,16. 8. 2023 15:42

мобильная версия cat casino

LolevenNom

Bognsogeranorb,15. 8. 2023 14:32


https://www.anobii.com/en/01c2d12934b7f4492a/profile/activity
Откройте для себя мир знаний о оформлении кредита через увлекательные подкасты! Наши подкасты предоставляют ценные советы и авторитетный взгляд на процесс получения кредита. Вы узнаете о требованиях, которые играют ключевую роль в успешной заявке на финансирование. Наши гости - финансовые специалисты, которые делятся своим опытом и полезными рекомендациями по улучшению вашего кредитного статуса. Слушайте наши подкасты на тему ССЫЛКА и готовьтесь к успешному одобрению кредита без лишних хлопот и неприятных сюрпризов!

QuintonNib

QuintonNib,20. 7. 2023 11:28

Provpn.info: https://provpn.info/

Larryles

Larryles,19. 7. 2023 11:58

Смотреть турецкие сериалы онлайн предоставляет возможность https://turok.cc/ насладиться захватывающими историями, яркими персонажами и красивыми пейзажами прямо из дома. Турецкие сериалы стали популярными во всем мире благодаря своей высокой продакшн-стоимости, увлекательным сюжетам и актерскому мастерству. С помощью онлайн-платформ можно выбрать любимый сериал и смотреть его в удобное время, не пропуская ни одной серии. Также можно выбрать субтитры или дубляж на нужном языке, чтобы полностью погрузиться в сюжет и насладиться атмосферой турецкого кино. Смотреть турецкие сериалы онлайн – это увлекательное путешествие в мир драмы, романтики и приключений, которое станет настоящим развлечением для любителей качественного кино

AilliamPab

kjkilliamPab,6. 7. 2023 20:07

Guide to choosing a scooter for city riding: What to look out for
Introduction:
When choosing a means of transportation for urban https://podrobnosti.ua/2466441-jak-de-zbergati-velosiped-poradi-vd-motozlli.html riding, many people turn their attention to scooters. Scooters have become a popular means of transportation in cities because of their compactness, economy, and ease of operation. However, before buying a scooter, it is important to consider several factors to choose the right model for your needs. In this article, we'll look at the key aspects to consider when choosing a scooter for urban riding.
Size and compactness:
One of the most important aspects when choosing a scooter for city riding is its size and compactness. You will want a scooter that can easily maneuver through crowded streets and can easily park in tight spaces. Consider https://vgorode.ua/ukr/news/transport_y_ynfrastruktura/a1236767-otrimaj-vidpovid-jak-vikonuvati-planove-tekhnichne-obsluhovuvannja-skutera compact models with a small turning radius to be able to maneuver easily in a crowded city.
Engine power:
Scooter engine power is also an important https://patrioty.org.ua/lifehack/iak-vybraty-motoshyny-dlia-izdy-po-bezdorizhzhiu-porady-vid-motozilla-471858.html factor. In an urban environment, you will probably need a scooter with little power since you will be riding it for short distances at speeds that match the speed limits of city streets. Choose a scooter with an engine with enough power to provide a comfortable ride in urban https://www.autoconsulting.ua/article.php?sid=53131 environments, but not too much power to avoid excessive fuel consumption.
Fuel economy:
One of the main advantages of scooters is their fuel efficiency. When choosing a scooter, pay attention to its fuel efficiency. Scooters with lower fuel consumption can help you save money on gas and reduce your environmental emissions.
Convenience and comfort:
It's important to choose a scooter that https://en.interfax.com.ua/news/press-release/920472.htmlh offers comfort and convenience while riding in the city. Pay attention to seat ergonomics, handlebar height, and pedal position. Test out the scooter before you buy to make sure you feel comfortable behind the wheel and can easily reach https://gordonua.com/ukr/interesting/top-10-moto-innovatsij-za-minuli-40-rokiv-rejting-motozilla-1594252.html all the controls.
Safety Systems:
Safety on the road is of the utmost importance. When choosing a scooter, look for safety systems such as anti-lock brakes (ABS), stability control system (ESC), and high-visibility headlights. These systems will https://agronews.ua/news/motoblok-universalna-tehnika-dlya-silskogospodarskyh-robit/ help you reduce the risk of accidents and keep you safe on the road.
Conclusion:
Choosing a scooter for urban riding requires attention to several key aspects. Size and compactness, engine power, fuel efficiency, comfort and convenience, and safety systems are all factors to consider when choosing a scooter for city riding. Don't forget your personal preferences and budget as well. Research various scooter models thoroughly, read reviews and consult a salesperson or expert to make the right choice and enjoy a comfortable and safe city ride on your new scooter.

GuideImmub

SamuelPrumn,5. 7. 2023 12:37

Guide to choosing a scooter for city riding: What to look out for
Introduction:
When choosing a means of transportation for urban riding https://focus.ua/auto/558982-vpliv-shtuchnogo-intelektu-na-virobnictvo-mopediv-i-skuteriv-u-2023-roci, many people turn their attention to scooters. Scooters have become a popular means of transportation in cities because of their compactness, economy, and ease of operation. However, before buying a scooter, it is important to consider several factors to choose the right model for your needs. In this article, we'll look at the key aspects to consider when choosing a scooter for urban riding.
Size and compactness:
One of the most important aspects when choosing a scooter for city riding is its size and compactness. You will want a scooter that can easily maneuver through crowded streets and can easily park in tight spaces. Consider compact models with a small turning radius to be able to maneuver easily in a crowded city.
Engine power:
Scooter engine power is also an important factor. In an urban environment, you will probably need a scooter with little power since you will be riding it for short distances at speeds that match the speed limits of city streets. Choose a scooter with an engine with enough power to provide a comfortable ride in urban environments, but not too much power to avoid excessive fuel consumption.
Fuel economy:
One of the main advantages of scooters is their fuel efficiency. https://interfax.com.ua/news/press-release/836937.html When choosing a scooter, pay attention to its fuel efficiency. Scooters with lower fuel consumption can help you save money on gas and reduce your environmental emissions.
Convenience and comfort:
It's important to choose a scooter that offers comfort and convenience while riding in the city. Pay attention to seat ergonomics, handlebar height, and pedal position. Test out the scooter before you buy to make sure you feel comfortable behind the wheel and can easily reach all the controls.
Safety Systems:
Safety on the road is of the utmost importance. When choosing https://news.infocar.ua/motocikli_pd_chas_drugo_svtovo_vyni_vtchiznyan_vs_nmeck_motocikli_146020.html a scooter, look for safety systems such as anti-lock brakes (ABS), stability control system (ESC), and high-visibility headlights. These systems will help you reduce the risk of accidents and keep you safe on the road.
Conclusion:
Choosing a scooter for urban riding requires attention to several key aspects. Size and compactness, engine power https://hromadske.radio/publications/8-prychyn-chomu-varto-vybraty-skuter , fuel efficiency, comfort and convenience, and safety systems are all factors to consider when choosing a scooter for city riding. Don't forget your personal preferences and budget as well. Research various scooter models thoroughly, read reviews and consult a salesperson or expert to make the right choice and enjoy a comfortable and safe city ride on your new scooter.

RobertgEx

Frankgok,22. 6. 2023 13:08

RobertgEx
https://gunneruepaj.thezenweb.com/absolutely-free-funds-from-on-line-casinos-uk-56615905
https://beaulvgqb.affiliatblogger.com/71219672/benefits-of-deciding-upon-casino-games-from-the-trustworthy-on-line-casino-portal
https://danteqwcfi.educationalimpactblog.com/41744163/on-line-casino-online-games-a-personal-evaluate-of-ruby-fortune-on-line-casino
https://johnnyrcnwh.designertoblog.com/50519703/5-actions-for-analyzing-an-online-casino
https://stephentnerv.link4blogs.com/41781410/casino-information-relevance-of-understanding-online-gambling-information
https://stephentnerv.link4blogs.com/41781377/on-line-casino-video-games-a-private-critique-of-ruby-fortune-casino
https://contextualfactors58146.blogerus.com/42062276/benefits-of-selecting-on-line-casino-online-games-from-a-dependable-casino-portal
https://contextualintelligence38271.getblogs.net/50995791/online-on-line-casino-overview-know-the-significance
https://keywords-research-tool-fr47036.blog2learn.com/67333912/internet-cons-the-twenty-first-century-crime-are-you-currently-a-sufferer
https://titusuybeg.acidblog.net/50442621/casino-game-titles-a-personal-assessment-of-ruby-fortune-casino
https://keywords-research47025.review-blogger.com/41627994/on-line-on-line-casino-critique-know-the-relevance
https://edwinaumdv.tinyblogging.com/online-on-line-casino-assessment-know-the-importance-62567923
https://johnnyrcnwh.designertoblog.com/50520229/benefits-of-picking-casino-game-titles-from-a-trusted-on-line-casino-portal
https://messiahjtepz.arwebo.com/42233830/free-hard-cash-from-on-the-web-casinos-uk
https://andersonvfqbk.articlesblogger.com/42328847/advantages-of-picking-out-on-line-casino-games-from-the-reliable-casino-portal
https://edwinaumdv.tinyblogging.com/online-ripoffs-the-21st-century-criminal-offense-do-you-think-you-re-a-victim-62567674
https://andersonvfqbk.articlesblogger.com/42328876/casino-games-a-private-critique-of-ruby-fortune-on-line-casino
https://web-design-company-cork50494.digiblogbox.com/45216790/5-methods-for-evaluating-a-web-on-line-casino
https://web-design-company-cork50494.digiblogbox.com/45217200/casino-information-worth-of-finding-out-on-the-internet-gambling-news
https://titusuybeg.acidblog.net/50443226/advantages-of-selecting-on-line-casino-online-games-from-a-dependable-casino-portal
https://brookswadgk.qowap.com/78974473/benefits-of-picking-out-on-line-casino-video-games-from-the-reliable-casino-portal
https://johnnyrcnwh.designertoblog.com/50519862/on-line-casino-online-games-a-personal-assessment-of-ruby-fortune-casino
https://contextualadvertising27261.dsiblogger.com/51307254/casino-news-great-importance-of-mastering-on-the-internet-gambling-news
https://beaulvgqb.affiliatblogger.com/71219816/web-cons-the-twenty-first-century-crime-are-you-presently-a-target
https://b2b-website-design07261.timeblog.net/55299398/advantages-of-picking-out-on-line-casino-video-games-from-the-reliable-casino-portal
https://keywords-research-process82470.fireblogz.com/50396043/free-of-charge-money-from-on-line-casinos-united-kingdom

PhillipRogIsaiahrives

DeshawnJoisk,21. 6. 2023 11:15

https://sites.google.com/view/aviator-spribe/ Aviator Spribe
https://sites.google.com/view/krash-aviator-spribe/ Aviator Spribe

RalphcheMi

KennethKit,14. 6. 2023 10:41

Sex toys https://self-lover.store/ have become an integral part of modern intimate life for many people. Their variety strikes the imagination. In intimate goods stores you can find many different types and models that help diversify your sex life and give pleasure.

How to buying Google

Davidarisa,12. 1. 2023 8:55

That means you'll see some supplemental features and press access to additional channels where you can pick up visibility, without having to designate nous of some confused, handbook migration process. https://googlec5.com

נערות ליווי

נערות ליווי בתל אביב,17. 6. 2022 6:19

"Can I simply just say what a relief to uncover somebody who genuinely knows what they're talking about on the net. You certainly realize how to bring a problem to light and make it important. A lot more people must read this and understand this side of your story. I was surprised that you aren't more popular given that you definitely have the gift."
https://israil-escort-koca.cf/news/itbracolad

נערות ליווי

Henryenego23453,16. 6. 2022 2:45

"Everything is very open with a clear clarification of the issues. It was definitely informative. Your website is very useful. Many thanks for sharing!"
https://bo-escort-israil.ml/news/anweenapo

נערות ליווי

Rogerhardy3434435,16. 6. 2022 2:45

"An intriguing discussion is definitely worth comment. There's no doubt that that you ought to publish more about this subject, it may not be a taboo matter but usually people do not discuss these subjects. To the next! Many thanks!!"
https://hot-girls-xpat.cf/news/contsadcire

נערות ליווי

נערות ליווי,14. 6. 2022 1:59

"Itis hard to find knowledgeable people on this topic, but you sound like you know what youire talking about! Thanks"
https://quaigo-israely-girls.ml/news/comgaupleasas

נערות ליווי

נערות ליווי,14. 6. 2022 1:56

"Right here is the right webpage for everyone who would like to find out about this topic. You know so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want toÖHaHa). You certainly put a fresh spin on a topic which has been discussed for a long time. Great stuff, just excellent!"
https://lover-israily-cor.tk/news/renginktusssen

Good post

Robertjug2145,20. 1. 2022 2:37

"Excellent post. I certainly appreciate this site. Stick with it!
"
https://tinyurl.com/y8dyx2vf

very good post

Victorkiz45678,20. 1. 2022 0:16

"I must thank you for the efforts you have put in penning this website. I am hoping to see the same high-grade blog posts by you later on as well. In truth, your creative writing abilities has encouraged me to get my own, personal site now ;)"
https://tinyurl.com/y9u4553e

Nice post

Robertjug2145,14. 1. 2022 5:29

"I was extremely pleased to discover this website. I want to to thank you for ones time for this fantastic read!! I definitely enjoyed every bit of it and i also have you book marked to check out new stuff on your blog."
https://tinyurl.com/yawhpzwx