Jdi na obsah Jdi na menu
 

Lesníkovy zapečené brambory

19. 9. 2010

Ingredience:

500g brambor
250g žampiónů 
1-2 cibule
1 smetana ke šlehání
sádlo
petrželová nať
kmín drcený
pepř
sůl
 

 

Postup: na sádle zěpníme a zesklovatíme cibulku, přidáme nakrájené žampiony, zasypeme kmínem a spolu s cibulí osmahneme, osolíme a opepříme. Oškrábané brambory si nakríjíme ná plátky (kolečka) asi 4mm silné a naskládáme na dno pekáře (1 vrstva) a osolíme. Na brambory rovnoměrně rozložíme hříbky na cibulce a to i se šťávou. na hříbkovou vrstvu dáme další vrstvu brambor, osolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí a nakonec dáme poslední vrstvu brambor a zalijeme smetanou..

Pečeme asi 30minut v horkovzdušné troubě na cca 170 stupňů.

 

TIP: Na vrstvu s petrželovou natí, jsem dala strouhaný eidam, taky vynikající :-)

 

Obrazek 

Obrazek

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář