Jdi na obsah Jdi na menu
 

Krevetová omáčka

18. 8. 2010

Ingredience:

2 balíčky loupaných krevet
1 smetana na vaření Profesional
200ml mléko
pažitka (kopr)
máslo
vegeta
bílý pepř (mletý)

 

Postup: na troše másla (máslo myslím máslo, ne směsový tuk :-) osmahneme  nadrobno nakrájenou pažitku.. může být i kopr (kopr je velmi dobrý pokud omáčkou přeléváme lososa) na tomto osmahneme krevetky, zasypeme troškou vegety a opět osmahneme za občasného míchání. Zalejeme smetanou Profesional a zlehka pováříme a mícháme. před koncem doladíme chuť bílým pepřem a zředíme mlékem.. Prohřejeme a můžeme podávat.

 

Podáváme s opékanými brambory, hranolky..

 

Výborná je k přelití grilovaného nebo osmahnutého lososa! Kopr nahoře uvedený v závorce, je velmi dobrý zrovna v případě když k omáčce podáváme lososa.. :-)

Pokud použijeme do omáčky i sýr  Camembert, je to výborný přeliv na špagety..

Dobrou chuť! :-)

 

Bohužel na fotku zbyl fakt jen ubohý zbyteček :-D.. později dodál lepčí :-) 

Obrazek

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Chválím

alimraj,18. 8. 2010 20:40

taky mám krevety ráda,tohle někdy zkusím