Krevetová omáčka
Ingredience:
2 balíčky loupaných krevet
1 smetana na vaření Profesional
200ml mléko
pažitka (kopr)
máslo
vegeta
bílý pepř (mletý)
Postup: na troše másla (máslo myslím máslo, ne směsový tuk :-) osmahneme nadrobno nakrájenou pažitku.. může být i kopr (kopr je velmi dobrý pokud omáčkou přeléváme lososa) na tomto osmahneme krevetky, zasypeme troškou vegety a opět osmahneme za občasného míchání. Zalejeme smetanou Profesional a zlehka pováříme a mícháme. před koncem doladíme chuť bílým pepřem a zředíme mlékem.. Prohřejeme a můžeme podávat.
Podáváme s opékanými brambory, hranolky..
Výborná je k přelití grilovaného nebo osmahnutého lososa! Kopr nahoře uvedený v závorce, je velmi dobrý zrovna v případě když k omáčce podáváme lososa.. :-)
Pokud použijeme do omáčky i sýr Camembert, je to výborný přeliv na špagety..
Dobrou chuť! :-)
Bohužel na fotku zbyl fakt jen ubohý zbyteček :-D.. později dodál lepčí :-)
Chválím
alimraj,18. 8. 2010 20:40