Jdi na obsah Jdi na menu
 

Dobrota z pekáča

5. 2. 2010
Bude potřeba:
vepřová kýta
brambory
2 x smetana ke šlehání
kmín
sůl
pepř
 
Postup: maso naklepeme, nakrájíme na menší nudličky a rozložíme na pekáč. Maso osolíme, okmínujeme a dle chuti opepříme. Oloupané brambory nakrájíme na asi 0.5 cm silné plátky a naskládáme je na maso v nekolika vrstvách. Jednotlivé prstvy prosolíme. Nakonec vše zalejeme smetanou a dáme péct.
Pečeme asi 45minut dokud se smetana nevypeče, na 180 -200stupňů.
 

Úžasné, prakticky hned dolova sežrané a hlavně.. žádné stání u plotny………..  takže můžete jít třeba žehlit.. :-)

Obrazek

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Rodinné stříbro

Ivo,13. 11. 2010 15:52

Ano, toto jídlo se dá dělat v různých variantách a u nás získalo konečnou podobu jako tzv. "Kotlety na majoránce" (i když ve skutečnosti používáme kuřecí prsa). Důležitá tam je však ta majoránka (na jeden pekáč jeden balíček)....a nahoru strouhaný sýr - ostatní jako Ty....sqělé

Dobrota z pekáča

labe1,7. 2. 2010 11:06

Taky děláme. Je to pochutnáníčko!!

Skvělý recept

Tina,6. 2. 2010 15:38

Vypadá to pěkně,dělám něco podobného,ale dávám brambory dospod pekáče,osolím,opaprikuju,na ně dám kuřecí stehna,též osolené, opaprikované a zaleju šlehačkou.Také u nás nikdy nic nezbyde :-).