Jdi na obsah Jdi na menu
 

Tož veselé Velikonoce

3. 4. 2010

Tož  roby, už je to pomaly zas tu..

.. chlopi si na nás pletú bič, teda tatara.. ovšem enem  ti zruční, bo uznejme, někteří sú jako kutilové pěkní machometli! :-) Teda, eště máme chvilku čas na nějaků tu psychickú přípravu..

No uznejte, taký svátek mohl vymyslet enem chlop.. Tejden se smýčí a gruntuje, dva dny peče a vaří a všechno enem proto aby vám potem za to zmalovali zadek :-) Pak si za to eště vezmú výslužku, napijů sa.. někteří aj zryjů a sežerů co ste celé dva dny od božího rána do večera ukuchtily.. Tož řekněte, jakú to má logiku?!

To vymyslel beztak jakýsi chlop, co byl pod papůčú, doma měl jakúsi stíhačku a nemohl sa dočkať až ju zmaluje.. tož si to enem ospravedlnil a nazval to svátkem :-)

Obrazek

No a jak se ten "svátek" blíží.. byla jsem kůpit cosi, čím bych ty chlopy uctila..... a tam byl taký krásný tatar, tak se mi líbil a enem 55 korun, no nekupte to! Dcéra na ˇmna civěla esi nesem už úplně blbá a smyslu zbavená.. že chlopům eště pomáhám a kupuju tatara! Tož ale já su já :-) Tak sem ho dotáhla dom ( to vám byl taky požer) sem si slépka uvědomila co to robím.. Přitáhla sem si tatara sama na sebe! :-D


Aby teho nebylo málo, má ten tatar 1.5 metru.. no zasejc, na moju zadnicu by se menší neoplatil.. :-D

No a jak ho dopravit dom, že.. Tož jak sme lézli do auta, pomalu sa tam ni nevléz.. a chachar v taxíku sa mi smál, estli ho může už aj použít. Tož som mu řekla „takú figu borovú, ogare.. eště není ten den! “


Tož sme ho jakos takos nasúkali a vyrazili dom.. Jak sem ho u baráku vytáhla z auta, susedi na mňa hleděli jak před chvílu dcéra.. Tož co, říkala sem si, jak už sem  to tak pokaňhala, tak ho utajím, a nebo to bude enem dekorace.. No máte rozum?! Děda byl zrovenka na zahradě a hned „ co si to neseš hezkého“..  No a už sem byla v perdeli..  Tož co mi zbylo.. tak říkám „ale tu sem ti kúpila tatara, ať máš..“  Tož ho hned zhrábnul a že si ho uloží do chladu, do šopy.  A že mu to mám potom připomenúť, že ho tam má..
No to víš že jo.. ešče se ti budu připomínat!  :-)

Furt dúfám že teda zapomene, ale on si pamatuje většinú to co já nechcu..  :-D

100_2968.jpg
 

Pamatuju si, jak mně chlop, blahého času políval už ráno v posteli.. Můj tata nastartovaný už v 5 – 6 rána za dveřama.. Enem to létama doladil, bo dřív to umýval nahoře, nejdřív mamu a pak švigru.. ale to sem už čula ten vřask a zamknula, nebo se někaj schovala.. Tož to pak zjistil a začal to brát nejřív dole u nás.. :-)

Aj si vzpomínám, to sem byla eště mladá a krásná, na kamoša.. ten mňa umyl a pak že ať mu naplním flašku že se sune dál..  No já taká hodná až blbá, sem mu ju naplnila žee.. no myslíte že ju na mňa hned znova nevylél?! :-) Tož jednym rokem sem už neměla co oblíkat, všechno mokré sa mihotalo na šňůrách a v almaře už nic..

 Ale s rokama sme na tym zapracovaly a občas se po tej dvanáctej snažíme aj pomstít..  :-) 

Mám teda už nakupené, baby (dcéra aj její spolužačka co ju tu máme, enem v nedělu večer už jede dom.. asi aby sa vyhla dědinskému výprasku :-) si naordinovaly pomaly půl supermarketu.. plněnú veku, plněné vajca.. ešče sme vymysleli dort a jednohubky..  Tož doufám že to zvládnem uklohnit už do neděle a v pondělí jako že tu nesu..  :-)
Nevidím, neslyším a když tak beru nohy na ramena..

 Majů to ti chlapi ale fikané, prý svátek.. :-) 

... a omlouvám sa za tú eště víc nespisovnú češtinu než jindy, dyž ta moravština je taká šumná řeč.. u nás eště štrejchnutá ostravštinou a polštinou..  a to je také fajne :-D 

Tož veselé Velikonoce, všeci :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Velikonoce

heleen1,9. 4. 2010 19:48

Ještěže jsou ty svátky jenom jednou do roka... jak Velikonoce, tak Vánoce.. každé má svoje specifikum..

Nářečí

linda,4. 4. 2010 11:09

Jednou chop,jednou chlap,místo dom,domů.Když chceš psát v nářečí,musíš ho umět.

Velikonoce

labe1,4. 4. 2010 11:05

Pěkně napsané. A to nářečí se mně moc líbí!Chválím.

Fajné

alimraj,4. 4. 2010 7:15

Tak jsem se těšila na nový článek a nezklamal