Jdi na obsah Jdi na menu
 

To je to!

17. 4. 2010
Nějak jsem nevěděla o čem psát.. Mohla bych psát o exmanželovi, protože co ten dokáže vyplodit je námět minimálně na román.. Mohla bych psát o počasí, páč po poslením týdnu totální sloty.. mně nic kloudného nenapadá.. o jarní únavě.. 

.. ale... 

..napadlo mě daleko lepší téma..  :-)

 
Jsou závazky které jsou společenskou hodnotou buď prací  nebo posláním.. Rodičovství, je podle mně takové 2 v 1.  Není totiž dle mně nic hezčího co mě mohlo potkat a co bych mohla dělat, ale zároveň.. řekněme si to upřímně, je to někdy neuvěřitelná šichta.. :-)
Když jsem byla těhotná, řekli mi, že když má matka u krevní skupiny Rh faktor negativní (Rh -) je to špatné..  ale Bůh dal a narodila se ..  

Když jsou děti malé, je to tak nějak jednodušší.. Děti uvažují tak nějak jednoduše, takže zjistit jak na ně nedá tolik práce.. Když byla malá ta moje, vždycky jsem věděla jak na ni, jak to udělat aby se sice projevila, ale taky aby poslouchala..

 

Na to  že to půjde vždy tak docela jednoduše,  mi puberta vzala veškeré iluze.. :-)
 
Je tvrdohlavá, odmlouvá, je drzá a někdy opravdu na ránu.. a mně stojí všechny chlupy, tlak mi vyletí tak vyskoko že NASA by mi mohla závidět (mám to zadáčo :-D).. ale v konečném efektu si vzpomenu na sebe a říkám si že je přece moje! :-) 

I teď tu sedím, už s utlumenou bolestí hlavy, sluchátka na uších a poslouchám hudbu která  mě uklidňuje.. jsem totálně strhaná a  totálně zadřená :-) Jarní únava tomu taky moc nepřidá, takže mám pocit že celý sopečný mrak se mi usadil v hlavě a nevnímám už nikoho a nic..

Jenže.. ožívám okamžitě jakmile mi dcera (vidíc že mám sluchátka, nic nevnímám a neslyším) prudce poklepe na rameno..:-)  No krve by se ve mně nedořezal! Ovšem ona v nadšení že se jí to povedlo, na mně "struhne" naprosto nadšený ksichtík z kterého čtete dokonalou satisfakci :-D 

Ona to vážení umí taky ale hezky otočit..  a když ne ona tak já :-) při menších rozmíškách, třeba když se urazím já, nebo se cítím dotčená přijde a přesně ví co má dělat.. a dloube a dloube tak dlouho, dokud se nezačnu smát.. :-) Což platí i naopak..  a že já dloubat umím, mám už 33 letou praxi :-) 

 

.. To je to.. (jak by řekl král popu "This is it!!!") ..
 
Je zvláštní pozorovat své dítě, jak roste, vyvíjí se a dospívá.. Ono to, že vám bude nějak fyzicky podobné se více méně čeká.. ale když sledujete, jaké má podobné povahové rysy, humor.. jaké má podobné grimasy a postoje k situacím.. Je to pro mě naprosto neuvěřitelné..
Je prostě vidět že je to krev mojí krve.  Já vím že matka je vždy jistá :-D ale tady bych neměla nejmenší pochybnost, ani kdybych byla mužský.. :-) Protože je mi  tolik podobná..  
Tak jako to že je drzá a arogantní ovlivňuje mou náladu k bodu mrazu, tak to že se zasměje mně naplňuje štěstím.. Nic pro mě není hezčího a více vzpružujícího, než když vidím jak jí radostí svítí oči, jak se směje, nebo na cokoliv těší..  

Když se trápí, trápím se, když se těší, těším se s ní a když se směje, směju se s ní.. Já ji prostě zbožňuju. :-)

Je to téměř dokonalá symbioza, narážející občas na nedostatek látek k výměně.. :-)

 

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:))

Olga,18. 4. 2010 12:10

I já jsem přežila a zdárně výchovu mé mamky, v té symbioze jak popisuješ..:)) olpet@atlas.cz

krásné

Mirek,18. 4. 2010 1:13

řeknu ti jedno....jak jsem to četl tak jsem se místama smál a místama zamyslel.....ale toho zamyšlení bylo více.musím uznat jednu věc a to že vychovávat vlastní dítě je nádhera a současně něco hodně zodpovědně šíleného aby to člověk ustál a byl v klidu.....a smekám před tebou a Krystýnkou protože jste obě skvělé a úžasné holky.

úžasnéééé ...

Lukášek,17. 4. 2010 12:47

to je mi ale vývoj ... :o)) L