Jdi na obsah Jdi na menu
 

Rozvod aneb jak to všechno začalo

17. 1. 2010

Jak to začalo?!...

 

Brzy jsme se vzali, já porodila a žili jsme spolu 10 let. Pak přišlo něco, co jsem nečekala, rána z čistého nebe, pár na solar, jakkoli tak by se to dalo nazvat.

Tohle jsem psala den poté co byl manžel definitivně pryč, tedy abych to uvedla na pravou míru, den poté co jsem sebrala všechny své síly a v rámci duševního zdraví nás všech, mu sbalila kufr.

 

Ani nevím jak to všechno začalo, vzpomínám si jen na ten úvodní šok, kdy mi minulý rok o vánocích manžel řekl že mě nemiluje..Možná byl náš vztah chladnější, ale slyšet to bylo tak "definitivní"!

 

Pravda měli jsme vždy doma tak trochu itálii a nějaké neshody, ale každý člověk je osobnost a já to tak nějak brala že to k tomu patří..

 

Do toho dne jsem si říkala že jsem strašně unavená ze starostí, vztahu, stereotypu …někdy jsem si taky říkala že z toho chci pryč (nikdy bych ale neměla odvahu to udělat, protože si myslím že občas je unavený každý).. ale v "ten" den, to bylo rázem pryč.. ve chvíli kdy „to“ řekl jsem věděla jak moc ho miluji a že ať už jsem byla unavená jakkoli, nechci aby byl pryč a odešel..

 

V tu chvíli mi blesklo hlavo.."proboha a co dítě.., mé dítě bude bez otce.."

 

V první fázi mi manžel tvrdil že odchází kvůli mě..že nikoho nemá. Asi o 14 dní později mi přiznal že se zamiloval v práci. Trvalo to už delší dobu, ale neměli prý poměr. Pořád jsem přemítala a říkala si, jak se se mnou mohl milovat, líbat mě.. vždyť ještě včera.

 

Nakonec jsme se dohodli že se kvůli dítěti pokusíme náš vztah nějak zachránit..asi taky proto že dcera je nemocná a na manželovi doslova visela..

 

Tak dny plynuly, já se snažila napravit to co mi bylo vytýkáno, snažila jsem se nemít nároky na manžela, vše jen proto aby "zůstal".. zůstal alespoń otcem pro mou dceru..

 

Ale jak dny plynuly, zjišťovala jsem že se s ní manžel schází, hledá si byt a jen mě klame. Když jsem to zjistila, probrali jsme to a on řekl že odchází.. Pak zase ne, dva dny byl doma a dva dny na odchodu..Dceři řekl čtyřikrát že odchází a třikrát že zůstává.

 

Takhle jsme žili asi půl roku, nakonec byl nevrlý a příkrý i na dceru. Vždy když se k nám pomyslně vracel, říkala jsem si že bych byla špatná matka kdybych nevzala otce svého dítěte zpět, byť by mi ublížil jakkoli...

 

To co ve mně asi nadosmrti zanechá stopu je ta vzpomínka na ten pocit.. ten pocit že by jste udělali cokoli abyste zachránili dítěti rodinu.. a zároveň pocit bezmoci.. že není nic, vůbec nic co byste mohli udělat. Sice se snažíte,děláte možné i nemožné, ale nic není dost dobré. Vlastně jen čekáte.. čekáte plni strachu a obav co přinese další den..co udělá "ona".. a jak se k tomu postaví „on“..

 

Nakonec jsem se nemohla soustředit ani na výchovu, práci a zábavu s dcerou, byla jsem na dně.. Trpěla závratěma, bolestmi žaludku, v noci jsem nespala a pokud jsem přece jen usla, dalo mi ráno hroznou práci vstát.. protože jsem myslela na to jaké další rány mi přinese dnešek..

 

Hodně dlouho mi trvalo, než jsem přišla na to že bych ba právě možná byla špatná matka když bych tím dceru nechávala procházet stále, pořád a pořád dokola.. Kdyby čím bude chytřejší více viděla jeho nevěry a až bude dospívat si myslela že takhle je to běžné a že tohle se jí stane taky..

 

 

A jak to pokračuje?! 

 

Teď už bydlíme tři a půl roku samy, měla jsem velkou spoustu času přemýšlet..s odstupem času, když se na náš vztah dívám zvenku, myslím že se asi dalo lecos poznat, ale manžel byl uzavřený člověk a když jste uvnitř toho kolotoče, prostě to nepoznáte..  

Skoro vše zvládáme samy, zařizujeme si byteček, samy kutíme a jsme na to pyšné.

 

Známí se mě ptají jestli mi partnerský život nechybí, až do dnes jsem vždy říkala ne, zvykla jsem si na to být sama vše zvládnout.. Nedávno ale když jsem koukala z okna autobusu ven na padající listí, na to jak se z krásné zelené přírody za měsíc stala šedo-rezavá.. uvědomila jsem si jak čas běží, že všechny vzpomínky na krásný partnerský život jsem z paměti vytlačila, jen proto abych lépe a pohodověji to vše přežila. Proto mi to nechybělo, vzpomínala jsem si jen na tu bolest a co vše to způsobilo, proto možná bych žádných dalších vztahů nebyla schopna..

 

Těžce jsem si začala vybavovat různé krásné a veselé chvilky s partnerem, potom i mužem.. a dnes můžu říct a jsem tomu ráda.. chybí mi to :o)

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář