Jdi na obsah Jdi na menu
 

Narozeniny

11. 11. 2010

Rok se s rokem sešel.. a mám na hrbu zase o křížek víc.

První přáníčko jsem dostala od svého kamaráda z dálky.. asi tak 400km už o půl druhé ráno.. pak mi napsala moje sestřička..(je ve stejný měsíc, jen v lepší datum, ona nahrazuje ohňostrojem Auroru) a pak se přání množily, jak na mobilu a Facebooku, tak na mojí oblíbené Venušance.. :-)
S mamkou a taťkou jsem byla domluvená že budou přát až při oslavě v pátek, ale přišli a říkali že je to blbé kolem mě tak chodit a tak mi přišli popřát.... “konečně trochu toho štěstí a veselí..“ při čemž taťka konstatoval, že snad už je to veselejší když jsme tři a je tu Peti…
.. což mně donutilo k zamyšlení, o co všechno jsem ty roky přicházela a co všechno jsem díky jednomu vzkazu na internetu získala.. Jak málo stačilo a dostala jsem vše po čem jsme toužila a nedostávalo se mi toho..
 
..  za to vděčím jen jedinému člověku.. děkuju lásko !!!
 
No a jak tento den pokračal z hodiny na hodinu, furt jsem si říkala .. “ ještě mi tolik není, ještě ne, ještě chvilku.. jsem zvědavá, co si budu říkat po 15 hodině“ :-D
 
.. což mě přivádí na myšlenku že nedávno jsem poznala naprosto neuvěřitelného člověka.. Je mu 87let, je naprosto svěží, duševně mladý, čiperný.. neuvěřitelný!  Nevím čím to je, že by láskou, rodinným zázemím, kvalitou stráveného života… Nebo  třeba mají v Brušperku nějaký tajný pramen.. životabudič, elixír mládí, pramen dlouhověkosti... :-)
Osobně si myslím, že tohohle věku se nedožiju a nebo budu ráda, když si  budu schopna v tu dobu odehnat mouchu z čela, aniž bych si přitom nevymkla rameno a zápěstí. :-)
 
Nevím, jestli jak je člověk starší, pobírá víc rozumu, nebo je prostě víc otupělý takže některé věci už přiliš neřeší.. Já bych si aspoň na chvíli ráda myslela, že pobírám víc rozumu :-D
Třeba rodina.. že si rodinu nevybíráte každý ví.. Když jste v pubertě, leze vám celá rodina krkem a bylo by to asi tak i kdyby Vám snášela modré z nebe, je to asi věkem a zcela „zvrácenou“ činností mozku. :-) 
Dvakrát se převalíte v posteli na bok a je tu plnoletost..  
Oooo jak blahá představa že pak to bude všechno skvělé, nikdo nám nebude nic diktovat, budeme si žít svůj život bez okolních vlivů, pít, kouřit trávu, vstávat pozdě a chodit tam kde by nás rodiče nepustili.. Velmi záhy každý zjistí že to není vůbec taková sranda.. většinou při nástupu do práce… nemůžete vstávat pozdě, ani moc pařit, jinak by jste měli asi druhý den „A-čko“, šéf vám neustále něco diktuje a jste rádi když večer padnete do postele a ani památky po náladě chodit tam, co jste předtím nemohli. :-)
 
Jo.. a ne aby tady někdo protestoval, že o tom nic nevím, protože jsem v důchodu! :-D
 
No a pak mateřská, rodina.. u některých dvě práce.. a než se zase čtyřikrát v posteli převrátíte na bok, jste u věku jakému se tak nějak divíte.. Jak to že to tak uteklo? Kde je těch X let? Kdy k tomu došlo? :-D
 
No a co (jak by řekla Kristýnka),  pořád budu třicátnice… jen s bližší vyhlídkou na čtyřicítku.. :-)
Však k době, kdy budu mít u postele skleničku na chrup a době kdy jediný topor co budu mít ráda vedle sebe, bude francouzská hůl.. :-D ..mám snad ještě dost daleko! :-)  
 
 
Asi každý rok držíme ve svých rukou takový „svatý grál“ a máme možnost ovládnout svůj život, svět kolem nás.. alespoň trochu.. a až se rok s rokem sejde, držíme ho v rukou znova a bilancujeme jak se nám to v tom loňském roce povedlo..
Držíme „svatý grál“ a spřádáme myšlenky, co bychom udělali lépe, spřádáme přání, stará i nová..  a naděje, protože ty tu jsou, co je člověk živ. :-)
.. a já myslím že v celkové bilanci se ten minulý rok a hlavně ta letošní část povedla.. :-)
 

kocici_narozeniny.jpg

 
Děkuji Všem přátelům a známým za přáníčka..  i těm, s kterými se osobně neznám vůbec.. že si na mně vzpomněli.. všechny do jednoho mě moc potešily..
Děkuji v prvé řadě své dceři Kristýnce a svému muži  Peťovi, protože jsou naprosto úžasní! Své rodině, i své nové druhé rodině :-), že mi tento den udělali tak krásným, jakým byl.. mám Vás ráda!
 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

tak si to štěstíčko hýčkejte....

mirča,13. 11. 2010 19:23

Vladulo,máš to hezky napsané.....a ještě jednou at vám to vyjde

Re: Vychutnávej

Vlaďule,12. 11. 2010 14:23

Děkuji Helenko, moc si toho od tebe cením :-)Chtěla bych aby všichni byli tak šťastní, jako jsem teď já :-)

Re: Blahopřání

Vlaďule,12. 11. 2010 14:21

Děkuji Vám za přání.. Já stále věřím a že jsem klam a faleš potkala, že dobrých lidí je na světě stále přesila :-) Já teď mám vše důležité, po čem jsme kdy toužila a to se hned vše zvládá líp.
Moc děkuji :-)

VYCHUTNÁVEJ

heleen1,12. 11. 2010 14:20

rodinnou pohodičku.. máš co dohánět a zasloužíš si to !!

Blahopřání

Alena Přybilova ,12. 11. 2010 13:38

Ahoj, Vlaďko sice mě neznáš ale ráda bych ti popřála k narozeninám. Ať život splni všechna tvoje přání a všechny tvoje naděje. Ať štěstí které malo k lidem chodí, se na tebe denně usměje. Ať nikdy nepoznáš bol ani klam, to vše ti ze srdce přeji k narozeninám. Přybilova Alena

Mentální (momentální) nápad

Ségra,11. 11. 2010 21:32

Mrzí mě, že můj mentální nápad nevyšel, a hodně mě mrzí, že jsem se nemohla zůčastnit oslavy. Ale doufám (věřím), že si to všechno ještě budeme mít čas a šanci vynahradit. :)
Článek super.
Ještě jednou vše nej, nej k narozeninám ať se Ti splní alespoň jedno z mnoha Tvých přání. :)
Jana