Jdi na obsah Jdi na menu
 

Rohlíky a pletýnky

Ingredience:

180-200ml mléka
80-100g rozpuštěného sádla nebo hery
1 vejce
2lžičky soli
250g polohrubé mouky
250g hladké mouky
1 ½ lžičky cukru
½ kostky čerstvého droždí
 
 
Postup: suroviny vložíme do pekárny v pořadí daném v ingrediencích, až na cukr a driždí. Z cukru a droždí uděláme zvlášť v misce kašičku, kterou nalejeme do důlku v mouce.
Zvolíme program „těsto“.
Po uhnětení a následném vykynutí, tvoříme rohlíky, housky, pletýnky. Necháme ještě na pečícím papíru 30minut vykynout. Poté potřeme vajíčkem a posypeme dle chuti hrubou solí, kmínem, mákem, sezamovým semínkem atd.
Pečeme v troubě při 170 stupních cca 20-25 minut.
 
 
Poznámka: vyzkoušela jsem už více těst, ale s tímto se velmi dobře pracuje a také velmi dobře kyne..   

p1310006.jpg

Ty na první fotce uprostřed jsou plněné uzeným a nivou, mělo to úspěch :-)

p1310009.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář