Jdi na obsah Jdi na menu
 

Přestavba II.

11. 3. 2010

Takže jsme koupili meruňkovou barvu, bohužel jiné značky než byla ta původní a namíchali. Taky jsme ji zkusili štětcem jesti přibližně odpovídá té co už je na stěnách a ona jo..  Tak jsme teda vymavali, ovšem co na nás řvalo ze stěn když jsme přišli zkontrolovat jak to zaschlo.. :-D Na tom kousku kde jsme to zkoušeli dobrý, ale na celé ploše.. booože to vám byla barva..! Jak v bordelu.. :-D

 Obrazek

Takže nastal plán B. a my jeli pro bílou barvu do města, aby jsme tu křiklavou oranž více naředili.. :-) No a když už jsme se tak zdrželi a ředili, tak jsme se rozhodli vymalovat to celé.. :-) Takže šup a impregnace a na to malba.. jedna vrstva, druhá vrstva.. ufff! :-) 

Vymysleli jsme takovou aplikaci na zeď.. jenže jsme nechtěli kupovat nálepky, protože ty se časem odlepí.. Takže jsme vybrali vzor a ségra Ivka ho vytiskla na velkoplošné tiskárně a jak bylo vymalováno tak jsme seděli s Mírou na gauči a vystřihovali a vystřihovali. :-)  

ObrazekObrazek

 Pak jsme přiložili na zeď, houbičkou to "vyťupali" a pak domalovávali štětečkem (dětským:-) Kolečka se malovaly první vrstvou až do půlnoci, takže aby bylo světlo.. čelovka to jistila :-) 

Obrazek

Žádná sranda, udržet ruku tak aby to nebylo viditelně hrbolaté! :-) 

Obrazek

Druhý den ráno se druhou vrstvou namalovala aplikace a pomalu se natáhl koberec.. Tady patří velký dík ségře, bez jejího technického myšlení by byl uřiznut jistě blbě :-) Díky :-)

Dcera chtěla mít v pokoji naši starou tv, takže se koupil kabel a anténní rozbočovač a začlo se koumat jestli ta díra u trubek na kabel, je ještě průchozí a nebo ne.. No schválně, co myslíte?!.. NE! :-D

Bohužel, ze strany obýváku byla ta díra a trubky za skříní, takže se tam nedostanem.. Takže přišla na řadu ocelová tyč kterou jsme se to snažili probít ze strany pokojíku.. Nakonec se povedlo, jen jsme u toho jemně popraskali zeď v obýváku :-D Začínám si trochu připadat jako u Pata a Mata.. :-D

Nakonec vše v cajku a po dlouhém šťourání, jsme protáhli i anténní kabel :-) 

Obrazek

No a pak nastala anabáze s nábytkem.. vážení, to byla šichta, to by člověk nevěřil!

Bohužel, můj prvotní nápad ustavení nábytku byl zmařen, protože úchytky nejsou na kraji, ale uprostřed a některé skříňky vedle jiných se nedaly otvírat.. Taky byl trochu problém že se to vymyslelo na mm papíru, ale mami v obchodě nedala jinak, než že se ještě koupí 1 ,6m skříněk navíc.. :-)

Další zádrhel nastal při věšení police.. Stěny jsou ze škvárobetonu a popílkových tvárnic a vrtačka do nich jela jak do másla. Měli jsme strach aby hmoždinky polici udržely.. :-/ Díry jak slon, takže se jelo pro chemickou kotvu aby se tam nacpala.. No, nakonec jsme to ustavili a vypadá to úžasně... :-)

Obrazek

Řeknu vám, byla to šichta.. a velké poděkování patří Radkovi, mamči, taťkovi, sestře a taky Mirkovi, který tu byl chudák celé 4 dny do noci a pomáhal.. :-)

Kristýnka byla v době rekonstrukce u Hanky a ještě jsme to o jeden den přešvihli.. takže teď máme Haničku tady..  a v pokojíčku se jim fest líbí! :-) Tyhle fotky jsou focené před chvílí.. matrace je ještě dole na zemi, toho si nevšímejte, někde ta Hanka spát musí :-)

 Obrazek 

Teď už nastala chvilka většího klidu, proto že včera jsme už uklidili a už to tady vypadá jako u lidí :-) Už jen nějaké drobnosti...

Jsem moc ráda že je hotovo a jsem ráda že se pokojíček líbí, líbí se hrozně i mně.. asi tam budu často :-)

Obrazek

 

 

Ještě odkaz na fotogalerii na rajčeti kde jsou všechny fotky..  http://vladule76.rajce.idnes.cz/Prestavba/#album

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pochvala

Henrieta,18. 3. 2010 22:46

Vlaďko moc krásný pokojíček, jste šikovný, jinak stránky máš moc pěkné, hezky píšeš, to já neumím

Děkuji

Vlaďule,12. 3. 2010 8:12

Opravdu všem děkuji za pochvalu.. Snažili jsme se aby když je kruhová aplikace na stěně, byly ladící i doplňky.. takže kruhový lustr a oválné tvary doplňků.. :-) Jinak bych chtěla dodat, že nad tv ještě přijdou dvě police.. :-)Děkuji a pochvaly pošlu dál! :-)

jako malina

Megera,11. 3. 2010 20:38

pokojíček se mi moc, moc, moc líbí. Jsi Vlaďule nadaná tvořivých duchem a měla bys tohle řemeslo provozovat na kšeft. Jen bych se přimlouvala,něco za tu postel. Bude to časem dělat velkou neplechu, znám to z vlastní zkušenosti.

pochvala

Mirek,11. 3. 2010 17:09

musím pochválit Vlaďku i její sestru jak se s tím malováním popraly vypadá to opravdu úžasně a večer jak se rozsvítí světlo tak to je ještě víc efektní.prostě super :)

Super

Radůza,11. 3. 2010 14:42

Je to úúúžasný!!! Moc se mi to líbí!!! A ta aplikace na zdi vypadadá fakt luxusně!!!!

Vlaďule, smekám!

Bibka,11. 3. 2010 12:11

Vypadá to, že sám o sobě je pokojík velký, barva je krásná, veselá a vypadá to opravdu suprově. Jste všichni, kteří si na tom díle mákli,moc šikovní. Gratuluji vám!Až budu potřebovat rady, vím, kam se obrátit.

Chválím

alimraj,11. 3. 2010 11:59

Jste dobrý,já myslela,že jste šablonu kupovali