Jdi na obsah Jdi na menu
 

Dorian Grey - už jsme tu dva

10. 2. 2012

Doba se pohnula, čas letí .. panička tenhle článek psala opravdu dlouho….. a tak snad konečně řeknu zase něco o tom, jak si tady žiju.. Teda, tohle moje vyprávění bude trochu mimo čas a realitu, ale to snad brzy doženeme :-)  

Tady se dá dělat tolik věcí, že už se totiž ani nestíhám veřejně chlubit!
 
No a tak to dneska vezmu pěkně z gruntu :-)  
 
Abych pravdu řekl, někdy nevím jestli si zvykám já na ně, nebo páníčci na mně. :)
Od minula, to jsem vám vyprávěl jak jsem se sem dostal, se hodně změnilo.. Už vím co je to "čůrat", páníčci mě naučili různé povely, jako třeba fuj, nesmíš, sedni, lehni, zůstaň.. uznávám že to mi dělá někdy potíže.. prostě když chci jít, tak jdu :-) Dokonce už vím co je to "pac" a "druhá pac". Upřímně si myslím že mi to asi nikdy k ničemu nebude, ale páníček měl takovou radost že si se mnou může podat pracku jako s chlapem! :-D
Páníčkovi to ale viditelně nestačí a snaží se mě naučit "pusinku".. Mě se ale moc nechce, za prvé jsme majestátní hlídací a úctyhodný pes a za druhé, vždyť jsme oba chlapi! Navíc má fousy, takže je to jako olizovat drátěnku :) ..a tak si vždycky radši olíznu paničku. Ta se ale nechá,  jen když nezlobím a neroznáším jí prádlo a tak hledám jiné, méně viditelné lotroviny.  
 
Bydlí tady s náma pán, říkaji mu "děda".. Má hodně špatný zrak a necitlivé nohy. No a tak jsem si minule řekl, že ten mě honit nebude a možná mé lumpačiny ani neuvidí :-D
Seděl v předsíni a zouval si papuče..že půjde ven. Jak zul papuč hned jsem mu ji vzal, ale on měl ponožku! Uznal jsem zábavnější bude sundat mu tu ponožku! ;) Než se vzpamatoval, chňapl jsem po ponožce a ..“letím, uši za mnou vlajou jako za létajícím Čestmírem vlasy“! :-D
Páníčci se smáli říkali, že se ze mně stává asistenční pes! :)
Tak to jsem asi povýšil, jsem asistenční pes! ;)
 
Taky často asistuju u hlídání.. Keiti (kolegyně čivava) štěká a brání u plotu a já jí asistuju z dálky. Jo sichr je sichr, co kdyby chtěl náhodou fakt někdo jít dovnitř.. :-) Takhle aspoň stihnu včas utéct!  

img_0217.jpg

Občas jsem se s Keiti přetahoval o věci.. páníčci mi sice říkali že ty věci nejsou moje, ale to mi nijak nevadilo.. S Keiti to šlo fakt snadno, je to taková psí "nitěnka".. ovšem to jsme ještě netušil že přijde něco většího.. a autoritativnějšího! :-)
 
K tomu se dostávám, zrovna teď! ... Všiml jsem si, že se tu často mluví o nějaké Amálce! Že prý pro ni někam pojedou a čím více se blížil termín odjezdu, tím častěji říkali "už ti skončí kralování na zahradě", "to ti začnou sušky".. Vůbec jsem to nechápal..
No a pak přišlo to nejhorší, páníčci usrkávajíc kafe prohlásili " to bude tvoje nevěsta!" .. to se mi podlomily kolena a padl jsem znechuceně k zemi! Tam už jsem si jen bručel pod fousy..
Chápete to někdo? Sotva jsem se přehoupl z věku kojence do batolete, už mi cpou nějakou nevěstu!!!
To opravdu ještě funguje, domluvené svazky?! Přenesli jsme se v čase do středověku...?! No ještě že říkali že spolu budeme žít jen tak, na psí knížku.. :-)
 
Pak už jsem jen s hrůzou čekal, až přijde den „D“...
 
No a přišel, páníčci odjeli, byli pryč dlouho a když se vrátili měl jsem strašnou radost že je zase vidím a v tom jsem uviděl "TO".. Páníčci "TO" nazývali Amálka, takže bylo jasné že je to fakt a už je u nás..
Jakmile vstoupila na zahradu pozoroval jsem jí z povzdálí, ale moc pěkně voněla a tak jsem si ji šel očichat. Vážení, ta spustila takový kravál, že jsem se s hrůzou zapasoval páníčkovi mezi nohy.. do bezpečí. .. Štěkna jedna! .. :-)

dg--2-.jpgdg--3-.jpg

To jsem ovšem ještě nevěděl, co mně čeká.. nastal večer, páníčci jdou domů, ště.. Amálka ( budu přece jen gentleman) si to za nimi štráduje domů a mě řekli že jsem velký, hlídací psí chlap, že venku zůstanu..
No, to pes nežral.. toto!.. 8-)
Tak jsem si to venku bolestně odvyl a šel spát.. Druhý den už se mnou byla venku.. hahaha..  vůbec nejsem škodolibý! Na druhou stranu to bylo fajn, páníčci nám nechali otevřeno do prádelny, tam máme ( měli jsme.. vysvětlím pozdějc) deku a tam jsme se zamotali do spolu klubíčka a spali.. Amálka mi dělala šálový límec :-)  

dg--6-.jpg

 
Zpátky k té dece v prádelně.. Vysvětlovali jsme si s Amálkou kdo je tu déle a kdo je tady pán J No a ta teda u toho vzala za své.. myslel jsem že by se nemuseli tolik zlobit, vždyť jsme jim udělali z jedné deky asi deset! Chtěl jsem se pochlubit a tak jsem kus od kusu vždycky přinesl blíž ke dveřím… nepomohlo to :-)
 
Občas na zahradě s našimi psími kolegy provádíme hromadné hrátky, u kterých se vytváří řetězová reakce a panička jim říká "hromadný zákus“.. :-)

dg--11-.jpg

dg--8-.jpg

 
V září dělali páníčci nový plot. Dali si na něm záležet, byl krásný, pletivový… byl..! :-D
Po silvestru jsme si s Ami říkali, že by jsme si mohli taky užít něco družení, když na silvestra nás zavřeli a nikam nevzali a tak jsme zamířili k sousedům.. :-) Rozpletli jsme pletivo a hurá.. už jsme se honili s Maxem na sousedovic zahradě! Pak to mělo rychlý spád, soused nás práskl páníčkům, ti nás odvedli a.. spravili plot.. :-( Jenže, naše touhla prozkoumat i zbytky sousedovy zahrady zůstala nezměněna.. takže jsme tam byli znova.. Takže sousedi chodili zvonili, páníčci nás vodili, spravovali…… My jsme dělali cokoli, dokonce jsme vysadili i těžkou kovovou bránu ve výběhu z pantů.. a tak jsme tam v příštích třech dnech, byli znova asi šestkrát! To už páníčci nevydrželi, dostali jsme opravdu vytrestáno a přišli s tím že budeme mít elektronický plot.. takže od té doby tam nelezem.. a páníčkům teda drahý elektronický plot leží doma v teple.. :-)
 
Jak jde čas, roztrhali jsme už kde co, po zahradě nosíme polínka, papíry ze sklepa, hadry a když páníček zapomene venku hrnec od našeho papání.. tak i hrnce :-) Taky u nás sněžilo už na konci září, protože jsme ve výběhu roztrhali péřovou peřinu.. musím říct, že páníčci z nás občas mají nefalšovanou „radost“ :-)
 

dg--1-.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

malá oprava

Francis,11. 2. 2012 22:11

Zdravím Tě, milý Doriane Grey, a dovolím se Tě mírně poopravit. My psi neříkáme na psí knížku, nýbrž na knížku člověčí. Jinak s Tvými ostatními aktivitami souhlasím. Co se v mládí naučíš, v stáří jako když najdeš. Tvá F.